Буда има една такава мисъл: Вашето страдание е причинено от

...
 Буда има една такава мисъл: Вашето страдание е причинено от
Коментари Харесай

Вашите страдания са предизвикани от вашата съпротива срещу това, което срещате!

   Буда има една такава мисъл: „ Вашето страдалчество е породено от вашата опозиция против това, което е. “ Помислете за малко …

Понякога в живота на всеки от нас пораждат сложни обстановки, с които е доста сложни да се оправим. Някои се пробват да преодолеят проблемите, други се приспособяват, а трети се затварят в себе си и се депресират.

Вероятно ще ви бъде забавно да разберете, че тези промени са взаимоотношение сред позитивни и негативни интервали от живота, които закаляват нашия темперамент и схващане, пречиствайки нашите стремежи. Ето за какво е значимо да приемете обстановката и да преминете през нея с достолепие и достойнство. В последна сметка постигането на някоя цел е подготвеност за промени в живота.

1. Което е, това е.

Известната мисъл на Буда гласи: „ Вашето страдалчество е породено от вашата опозиция против това, което е. “ Помислете за малко. Това значи, че страданието е допустимо единствено когато откажем да приемем протичащото се. Ако можете да измененията нещо, предприемете дейности. Но в случай че смяната не е допустима, тогава имате два разновидността: приемете обстановката и се освободете от отрицателното или страдайте дълго и буйно.

2. Проблемът става проблем единствено когато го наречете по този начин.

Често се трансформираме в личните си най-лоши врагове. Щастието в действителност зависи от гледната точка. Ако смятате, че нещо е проблем, тогава вашите страсти и мисли ще бъдат изпълнени с негативизъм. Помислете какви уроци можете да научите от обстановката и тя внезапно ще престане да бъде проблем.

3. Ако желаете да измененията нещата, започнете с смяна на себе си.

Вашият външен свят е отражение на вътрешния ви свят. Вероятно познавате хора, чийто живот е цялостен с безпорядък и стрес. А  не се ли случва това, тъй като самите те се намират в безпорядък? Харесва ни да мислим, че изменящите се условия ни трансформират. Всъщност това работи в противоположна посока: ние би трябвало да променим себе си, с цел да променим събитията.

4. Няма разбиране „ крах “ – единствено опция да научите нещо.

Трябва просто да изключите думата „ крах “ от речника си. Всички велики хора са се проваляли още веднъж и още веднъж, преди да съумеят. Изглежда, че Томас Едисън е казвал това: „ Не претърпях крах в изобретяването на електрическата крушка. Просто открих 99 метода по какъв начин това не работи. “ Научете нещо от по този начин наречените ваши неуспехи. Научете по какъв начин да го извършите по-добре идващия път.

5. Ако не получавате това, което желаете, значи нещо по-добро към този момент е на път.

В това от време на време е мъчно да се повярва. Но е истина. Обикновено, когато поглеждате обратно към живота си, осъзнавате, че хубавите неща са се случвали, откакто нещо не се е получило. Може би работата, на която не сте били наети, ще ви отчужди от фамилията ви, за разлика от тази, която получихте в последна сметка. Просто вярвайте, че всичко се случва тъкмо както би трябвало.

6. Ценете сегашния миг.

Той в никакъв случай няма да настъпи още веднъж. Във всеки миг от живота има нещо скъпо, не позволявайте да ви подмине. Скоро всичко ще се трансформира в спомен. Може би един ден ще тъгувате даже за тези моменти, които в този момент не наподобяват щастливи.

7. Освободете се от желанията си.

Повечето хора живеят със „ завързан разум “. Това значи, че те отдават огромно значение на желанията си и в случай че не получат това, което са желали, тогава техните страсти ги вкарват в негативизъм. Вместо това, пробвайте да практикувате „ самостоятелен разум “: в случай че желаете нещо, въпреки всичко ще сте щастливи, без значение дали получавате това, което желаете или не. Вашите страсти в това положение остават неутрални или позитивни.

8. Разберете страховете си и им бъдете признателни.

Страхът може да бъде отличен преподавател. А превъзмогването на страха постоянно ви кара да се приближите до успеха. За да се преодолее страхът е нужна единствено процедура. Страхът е просто заблуда.

9. Позволете си да изпитвате наслада.

Вярвате или не, има прекалено много хора, които не си разрешават да се забавляват. Те даже не знаят по какъв начин да бъдат щастливи. Някои са толкоз подвластни от своите проблеми и вътрешен безпорядък, че нямат визия кои са без всичко това. Затова се пробвайте да си позволите да бъдете щастливи. Въпреки че това ще бъде дребен миг, значимо е да се съсредоточавате на насладите, а не на компликациите.

10. Не се сравнявайте с другите.

А в случай че сравнявате, то единствено с тези, които са по-лоши от вас. Безработен? Бъдете признателни най-малко за това, че получавате компенсации за безработица. Повечето хора по света живеят в последна беднотия. Не наподобявате на Анджелина Джоли (или Брад Пит?) Всъщност прекомерно малко наподобяват на тях. А вие евентуално сте доста по-привлекателни от множеството. Съсредоточете се върху това.

източник: transurfing-real

Дзен: Мъдростта произтича не от страданията ви, а от вашето успокоение!

 

Много хора страдат всеки ден, само че това не ги прави по-мъдри. Само тези, които откакто са се отървали от страданието се успокояват, могат да се вслушат в гласа на…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР